Preskoči na glavni sadržaj

Znam dvije poznate face, a ja sam treća

Prije par dana čekam da se naručim za jedan tretman. Dolaze muškarac i žena pa on kaže: "Dajte vidite nešto lijepo za moju suprugu, ona hoće biti ljepša nego što jest!" Supruga zadovoljno kima i kaže. "O da, pronašla sam ja tu sebi svašta lijepo za cijeli dan!" i zadovoljno se smješka kao da su najnovija istraživanja upravo potvrdila da je otkrila lijek protiv rijetke bolesti.

I tako se začudim ponosu kad netko uhvati neki besplatan artikl ili uspije dogovoriti neki besmisleni popust. 
Ili kad ti muž zna popraviti perilicu, a drugi jadnici plaćaju majstora...
I začudim se ponosu kad si dio nekog društvanceta, kad možeš sjesti pored nekog bitnog... 
Ili kad te slučajno uhvati kamera dok se motaš po ulici pa si odjednom bio na teveu... 
Ili kad te neki maloboljifrajer pogleda pa kaže: "Gdje si bila cijelog mog života, mala?" (a mala ima više od 40 godina, a nije niti baš mala...)... 
Ili ono kad ti nedajbože vatrogasci navrate u ulicu pa prolaznici pitaju što je bilo, a uvijek netko "ponosan" govori kako je valjda ostavila nešto na štednjaku i zaspala... I s ponosom točno objašnjava što se kuhalo kao da ima tajnu moć gledanja kroz zidove... 
Ili ono kad ti od susjedinog strica od male dečko poznaje liječnika koji je liječio onog pjevača... I točno se zna što je jeo za doručak i tko mu je dolazio... Ponosni su to trenuci... :)
Ili kad je "Zorica" ponosna jer se napokon počela družiti s "Maricom" jer joj to koristi za posao i ugled. "Marica" misle da su najbolje prijateljice i govori joj svoje tajne. Kad "Zorica" postigne ono što je planirala, nije joj više važna "Marica", jer je preko "Marice" upoznala "Dragicu" i onda ima novi plan. Poslije se više nitko ne sjeća kako je sve počelo, a "Marica" je tada već netko...

Urban Dictionary kaže da se to zove "attention whore" ili Social Climber: "(n.) Similar to an "attention whore", but a social climber is anyone that becomes friends, with someone else if they have something that they want, which we all know involves people. They become 'friends' with people who "know people". In turn, they become (or attempt to become) 'friends' with that first person's more "popular" friends, leaving the first person behind. Repeats this cycle to "get to the top"."

Ili kad "Ljubica" ima problema s "Vericom" jer je ova proziva, govori joj što da misli ili radi pa onda u 22 sata zove "Katicu" da je pita što da radi pa joj ova kaže da samo misli svojom glavom, ali "Ljubica" ne može, jer računa da bi možda mogla u budućnosti imati neke koristi od ove, a ova i zna da ima ljubavnika pa je to sve komplicirano. Bolje je onda biti ponosan uz "Vericu". "Verica" će oprostiti ako joj se vrati pod skute i druži se s kim joj ova kaže. Nikad ne znaš kako to može koristiti...

Ponos je čudna stvar. Uvuče se u pod kožu i drži te u šaci. Misliš da si netko dok je nečega i nekoga. Misliš da znaš stvari. Da imaš sve u šaci. Lupa bez reda i smisla, udari u glavu i baca... Steže. Lomi. Diže i spušta, bolje od one šljive... Taman toliko da zaboraviš da si u klincu...

Voli vas vaša po(s)lovnjača

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Zašto si takav prema meni?

Vraćam se iz lijepe večernje šetnje po centru. Ulazim u Gajevu i ugledam par kako prelazi ulicu. Mladi. On ide 2 koraka ispred nje, a ona ide za njim s onim očajem na licu i govori: "Zašto si takav prema meni?" On drsko šuti. Ona govori: "Molim te..., stani!"

Znate za te situacije? Vidjeli ste ili doživjeli?

Došlo mi je da je zaustavim da joj kažem: "Ma bježi glavom bez obzira!" Reci mu: "J... mi se za to kakav si prema meni, ja sam dobra prema sebi!"

Ali, ne zna to ona, još je mlada i misli da će nekoga "namoliti" da je dobar prema njoj i da će jednom zaključiti kako je ona OK.

Odmahnem glavom i nastavim dalje...
Onda se sjetim kada sam se sama pitala zašto je netko nekakav prema meni, da sad ne nabrajam situacije iz prošlosti, od partnerskih odnosa, preko poslovnih situacija ili čuđenja kad ti nije jasno zašto te netko "na pravdi Boga" zaje...

E pa drage mlade žene (i one starije), pronađite snagu u sebi i podsjetite se da…

Priznajem, nisam duhovna

Žurim se naći s mužem za Valentinovo na ručku u restoranu (ne znam smijem li, a obzirom na temu pretprošlog teksta :)) pa će ovaj tekst biti kratak.

Moram priznati uzjogunjenom i unezvijerenom duhovnom narodu da nisam duhovna, nisam prisebna, nisam svjesna, malo sam i tupava, a i ne kužim stvari najbolje.

Dogodi se da napišem nešto, a onda stražari duhovnosti na društvenim mrežama budu ubodeni u guzicu i onda skoče pisati u inbox ili u komentar kako sam nepristojna, osorna, neduhovna, kako ne razumijem duhovne zakone i da sve to ima nekog smisla.

Onda mi govore da mi je niska vibracija, da mi se poremetila frekvencija, da osuđujem, da ne znam što je ljubav i ne kužim da smo svi jedno. Jaoooo, zaboravih dodati još priču o "ogledalu" (površno shvaćeno, naravno) pa sam to sad naknadno dodala u tekst :):)

E braćo mila, jeste dosadni. Je l' vi to neku vojsku regrutirate ili se pojedinačno s duhovnošću borite za koricu kruha? Ako je ovo prvo, smiješni ste, a ako je ovo drugo,…

Vidi joj očurdi

Napisah danas na Fejsu ovo: "Zahvalna što nisam dio onih koji javno zbore da se vole, a i za leđa jedan drugome rane sole..."

I to nije samo fraza, rečenica, poruka, to je moja iskrena zahvalnost što se spasih iz grupe onih koji su neiskreni radi sitnih koristi, pojavljivanja u javnosti, koji će lagati zbog 2-3 nova kontakta ili poveznice s drugim ljudima. Istovremeno, sa strane će govoriti o drugima što god treba, komentirati ljude na nekom čudnom nivou, a onda se bez problema s istima fotografirati zagrljeni i zaljubljenog pogleda... Sve je to život. I komercijala. I borba. I očaj. I frustracija. Sve razumijem, ali ne mora biti tako.
Ljudi pristaju izdati sebe kako ne bi bili "medijski izolirani". To sam čula od jedne žene u stvarno ozbiljnim godinama kad sam je pitala zašto surađuje s osobom koja je otvoreno ucjenjuje za godišnji iznos od valjda 800 kuna. Rekla je da ona mene voli i da smo prijateljice, ali da se boji "medijske blokade" od dotične. I …