četvrtak, 3. svibnja 2018.

Ništa ja ne razumijem...

Danas sam se, iz ne znam kojeg razloga, sjetila svog obroka na Faksu u Kefi... Kako nisam jela meso ni jaja, obično sam naručivala pommes frites, senf i jogurt. Uvijek mi je bilo smiješno kako su me pitali gdje da mi stave senf... Pa logično je na tanjur, neće ga staviti na jogurt, ali uvijek je išlo to pitanje...

U prošlu subotu odem u poštu odnijeti neke kuverte i gospođa na blagajni me pita: "Zar vaša firma radi i subotom?" Kažem ja da radim kad treba i nikako mi nije jasno kako me to pita, kao da nitko živ ne radi subotom.

Isto tako, jednom davno sam naručila malu pizzu 4 sira i dodatno vrhnje za one krajeve, a konobar mi govori da to ne ide zajedno i da mi ne bi preporučio. Ma ne bih ni ja sebi preporučila zbog kalorija, ali da on ne želi prodati dodatak, to mi nije jasno... :)

Uđem u L'Occitane da kupim prijateljici poklon za NG i hoću uzeti onaj miris za prostor sa štapićima, ali me prodavačica dosta "intenzivno" uvjerava da neće funkcionirati ako ne kupim dodatni difuzor. Kažem joj ja da neću difuzor jer je to za poklon, da ću samo uzeti taj miris i štapiće jer ne znam hoće li osoba to poslije kupovati i dopunjavati ili će jednokratno koristiti iz postojeće ambalaže. Objašnjavala je ona i objašnjavala dosta uznemireno da to ne ide tako i da trebam kupiti oboje... Izađoh bez ičega... Parfem za dom je oko 120 kuna, difuzor oko 150 kuna, a štapići oko 25 kuna. Upravo zato kod njih nikad ne mogu ostati dugo u dućanu. Nekako su mi malo pretjerano prodajno usmjereni... A volim taj brand.

Isto tako, neki u mom poslu neće mrdnuti prstom ako nemaju neku korist od ponuđenog, financijsku ili promotivnu. Neće se pretrgnuti radi dobrobiti, radi nekih viših vrijednosti ili sinergije. I dobro, to je njihova odluka, no još više me čudi što gledaju ispod oka one koji ne funkcioniraju tako i još izmišljaju razloge zašto to neki čine...

Svijet je lopta šarena. Ja ništa ne razumijem. Ali dobro, i bolje mi je tako... :) I baš mi je dobro, tako mi i treba :)

Voli vas vaša po(s)lovnjača

Nema komentara:

Objavi komentar